Het opbouwen van burgervaardigheden en activeringsstrategieën
About Lesson

Reflectie en demonstratie

Wij willen dat u nadenkt en nadenkt over de volgende onderwerpen: economische gelijkheid en inclusiviteit, sociale cohesie en vertrouwen. Denk na over populistische bewegingen, hoe zij gevoelens van sociale uitsluiting en erosie van burgerschap kunnen aanwakkeren en aanmoedigen om de massa aan te spreken onder het excuus van het verdedigen en beschermen van waargenomen bedreigingen voor de nationale identiteit.


Voorbeeld:

Wij geven een praktijkvoorbeeld. We willen graag het scenario presenteren dat naar voren wordt gebracht door de film Elysium, met acteur Matt Damon in de hoofdrol. In deze post-apocalyptische samenleving zijn de rijken qua burgerschap gescheiden van de armen. De armen zijn burgers van de aarde en de rijken zijn burgers van een kolonie die om de aarde draait. Burgerschap wordt in dit geval gebruikt als een manier om twee klassen mensen te weerspiegelen en te scheiden, waar de rijken een lang en gezond leven leiden en de armen jong sterven. De armen wordt op basis hiervan gezondheidszorg en fundamentele menselijke levensomstandigheden ontzegd. Ook al is het een fictief plot, het brengt een vergelijkend scenario naar voren van de manier waarop populistische bewegingen verschillende segmenten van de samenleving proberen af te beelden en te verwaarlozen. Denk na over deze ideeën en hoe burgerschap een krachtig instrument kan blijken te zijn bij het creëren van een eerlijke en democratische samenleving.


Analyseer de betekenis van burgerschap als een krachtig instrument bij het vormgeven van een eerlijke en democratische samenleving. Hoe exploiteren populistische bewegingen deze onderwerpen en waarom is het essentieel om deze kwesties in onze samenleving te bespreken en te debatteren? Geef voorbeelden uit de praktijk om uw argument te ondersteunen.

Reflectie en demonstratie
Join the conversation
Scroll to top