Course Content
Συμπέρασμα
0/1
Επικοινωνία και αντιμετώπιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
About Lesson

Τύποι διαδικτυακής βίας

Έχει ήδη καταστεί σαφές στον ορισμό ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι βίας στο διαδίκτυο.
Ας τα εξετάσουμε λεπτομερώς:

 

Παρακολούθηση στον κυβερνοχώρο

Είναι όταν κάποιος χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να καταδιώξει ή να παρακολουθήσει ένα άλλο άτομο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητάς του, την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων ή την παρενόχλησή του με άλλους τρόπους.

Πορνό εκδίκησης

Πρόκειται για την πράξη της κοινοποίησης ρητών εικόνων ή βίντεο κάποιου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Doxxing

Αναφέρεται στην πράξη της συλλογής και δημοσίευσης προσωπικών πληροφοριών κάποιου ατόμου στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Trolling

Είναι η πράξη της σκόπιμης αναστάτωσης ή ενόχλησης κάποιου στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την υποβολή εμπρηστικών σχολίων ή τη δημοσίευση προσβλητικού περιεχομένου.

Λόγος μίσους

Αναφέρεται στη χρήση γλώσσας ή συμπεριφοράς που αποσκοπεί στο να βλάψει κάποιον με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Παρενόχληση

Αναφέρεται στην ανεπιθύμητη προσοχή ή συμπεριφορά προς κάποιον στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απειλές, αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και παρακολούθηση.

Διαδικτυακός εκφοβισμός

Είναι η πράξη της χρήσης της τεχνολογίας για να βλάψει, να παρενοχλήσει ή να φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη διάδοση φημών, την υποβολή κακών σχολίων ή την ανάρτηση ακατάλληλο περιεχόμενο.

 

 

Τύποι διαδικτυακής βίας
Join the conversation
Scroll to top