Λαμβάνοντας μια δημόσια στάση κατά του λαϊκισμού και των λαϊκιστικών συνθημάτων
About Lesson

Περιεχόμενο

Image by dooder on Freepik

Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε το περιεχόμενο ενός επιχειρήματος με συνθηματολογίες λαϊκιστικών θεωριών. Καθώς τα επιχειρήματα των δεξιών λαϊκιστών είναι συχνά παρόμοια, μπορείτε να εξασκηθείτε στην πράξη.

Παράδειγμα: “Τα χρήματα πηγαίνουν στους πρόσφυγες και οι “δικοί μας” άστεγοι δεν παίρνουν τίποτα”.

Πιθανή επιχειρηματολογία: Τα δύο θέματα δεν σχετίζονται, μια φαινομενική σύνδεση προπαγανδίζεται μόνο από τους δεξιούς λαϊκιστές ξανά και ξανά. Οι προϋπολογισμοί από τους οποίους χρηματοδοτείται η προσφυγική βοήθεια σε αυτή τη χώρα σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από τα κονδύλια για τους άστεγους ή τους ανέργους.

Ως απόδειξη, μπορείτε να αναφέρετε ότι οι άστεγοι ή οι ανεπαρκείς αμοιβές για όσους αναζητούν εργασία δεν είναι προβλήματα που υπάρχουν μετά την αύξηση της μετανάστευσης. Φυσικά, ενδιαφέρεστε και εσείς για την ευημερία των αστέγων. Απλώς η σύνδεση είναι εντελώς από τον αέρα. Οι δεξιοί λαϊκιστές συγχέουν πιο συχνά πράγματα που δεν ανήκουν μαζί. Αν αναγνωρίσετε αυτό το μοτίβο επιχειρηματολογίας, είναι πιο εύκολο να το αντικρούσετε.

Παράδειγμα: “Υπάρχουν τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι στο ΧΧΧ, που είναι επικίνδυνο για τον πολιτισμό μας”.

Πιθανή επιχειρηματολογία: Εδώ, το πρώτο ερώτημα είναι και πάλι να ρωτήσουμε τι είναι ανησυχητικό σε αυτό. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι: “Ο πολιτισμός μας (xxx) χάνεται….” Σε αυτό μπορείτε να απαντήσετε: 

  • Η χώρα μας έχει αλλάξει τόσο πολύ με την πάροδο του χρόνου, η κουλτούρα αλλάζει πάντα. Ρωτήστε τους αν δεν συμφωνούν και υπενθυμίστε τους πώς ήταν η χώρα πριν από 50, 100, 250 χρόνια.
  • Η χώρα μας φιλοξενεί διαφορετικούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικά χόμπι, συνήθειες και θρησκείες. Αυτή η ποικιλομορφία αποτελούσε πάντα μέρος του πολιτισμού μας. Επιπλέον, η θρησκεία είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό από τα πολλά που συνθέτουν τους ανθρώπους.
Περιεχόμενο
Join the conversation
Scroll to top