Course Content
Συμπέρασμα
0/1
Αναφορές και περαιτέρω μελέτη
0/2
Ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών και στρατηγικές ενεργοποίησης
About Lesson

Σχετικά με την ενότητα

 

Αυτή η ενότητα διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ της ιθαγένειας, της δημοκρατίας και του λαϊκισμού. Η ιθαγένεια, η δημοκρατία και ο λαϊκισμός είναι σύνθετες και αλληλένδετες έννοιες που διαμορφώνουν τις σύγχρονες κοινωνίες και την πολιτική με διάφορους σημαντικούς τρόπους. Καθώς οι έννοιες αυτές δεν μπορούν να εξεταστούν ξεχωριστά, καθώς και άλλες βασικές έννοιες, η ενότητα αυτή θα ξεκινήσει με μια σύντομη εισαγωγή στα κύρια θέματα που θα πρέπει να κατακτήσετε για να μπορέσετε να εντρυφήσετε πλήρως σε αυτό το μάθημα.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε πώς η ιθαγένεια διαμορφώνει και διατηρεί τη δυναμική της δημοκρατίας και της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου, της πολιτικής συμμετοχής και του ρόλου της στη διαμόρφωση μιας πολιτικής και πολιτειακής ταυτότητας. Επιπλέον, θα περιηγηθούμε στον αντίκτυπο του λαϊκισμού στην έννοια της ιθαγένειας, αμφισβητώντας ή επαναπροσδιορίζοντας τις έννοιες της εθνικής και υπερεθνικής ιθαγένειας και επηρεάζοντας τον πολιτικό λόγο και τις πολιτικές. Επιπλέον, θα εξετάσουμε εν συντομία την πρόσφατη άνοδο του λαϊκισμού και τις επιπτώσεις του στις σύγχρονες δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων εκπροσώπησης, ποικιλομορφίας, συμμετοχής και διακυβέρνησης.

Εμβαθύνοντας στην περίπλοκη σχέση μεταξύ της ιθαγένειας, της δημοκρατίας και του λαϊκισμού, το μάθημα αυτό στοχεύει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης κατανόησης των πολυπλοκότητων και των προκλήσεων που προκύπτουν στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνία. Μέσω της κριτικής ανάλυσης και της διερεύνησης σχετικών θεωριών, εμπειρικών παραδειγμάτων και επίκαιρων θεμάτων, ελπίζουμε να ρίξουμε φως στις πολυπλοκότητες και τις αποχρώσεις αυτού του σημαντικού και επίκαιρου θέματος.

Σχετικά με την ενότητα
Join the conversation
Scroll to top